Mikä tarkoitus on Venäjän pelottelulla?

Nykyajasta tulee etsimättä mieleen 1930-luku, jolloin Neuvostoliittoon suhtauduttiin vihamielisesti ja suojeluskunnat opetettiin ampumaharjoituksissa ampumaan maalitauluihin, joissa oli kasvokuva venäläisestä toppakarvalakkisesta.

Samoin Tarton rauhan rajaa pidettiin häpeärauhana, vaikka saatiin puolet Laatokkaa ja Kuolan niemimaa oli osa Suomea. Tämä raja olisi kannattanut säilyttää, vaan enemmänpä haluttiin ja haikailtiin lisää maata Neuvostoliiton puolelta.

Kun Adolf Hitler sai valtaa Saksassa, hän ilmoitti jo v. 1932 pitävänsä huolen, että bolševikit tullaan hävittämään maan pinnalta ja Neuvostoliiton alue liitetään Suur-Saksaan. Tämä uutinen oli Suomen oikeistopolitiikoille oikea ilosanoma ja täällä oltiin valmiit yhteistyöhön Saksan kanssa, niin sotilaallisesti kuin myös muilla yhteiskunnallisilla alueilla ja alkoi yhdentyminen yhteisten päämäärien toteuttamiseksi.

Lappiin tuli Saksasta suuri joukko henkilöitä, naamioituna tutkija-statuksella ja näin kartoitettiin Lappi. Jokainen puro ja tunturi sekä tiet ja polut merkittiin tarkoin tulevaa tarkoitusta varten. Sitten saatiin Saksasta arvovaltainen vieras, kun Vehrmachtin johtaja Frans Halder ensimmäisen kerran vieraili Suomessa v. 1936. Hän kävi myös Lapissa ja määräsi meidät suurentamaan Rovaniemen lentokenttää, jotta saksalaiset pommikoneet voivat sinne laskeutua ja myös nousta sieltä. Samoin vaadittiin rakennettavaksi kestävä tie Petsamosta Tornioon, jotta Saksa saa arvokasta nikkeliä sotateollisuuden tarpeisiin. Nämä mainitut asiat ja paikkakunnat olivat tämän käynnin tärkeimmät kohteet. Kenraaliluutnantti Halder tuli jälleen v. 1937 Tallinnasta Suomeen ja oli eversti Valveen luona, jolloin suunniteltiin miinakenttää Tallinnasta Hankoniemeen ja varmaan myös koko merivoimien asemointia tulevaan yhteistyöhön liittyen.

Nykyaikana on nähtävissä jälleen samanlaista kehitystä. Täytyy muistaa vanha totuus, että historialla on taipumus toistaa itseään. Olen pelonsekaisin mielin seurannut Suomen suhtautumista Venäjän suuntaan. Puolustusministeri Jussi Niinistön (uv.) joka tilanteessa korostama Suomen sotilaallinen voima ei meitä auta, jos Venäjä Suomeen hyökkäisi. Niin kauan kuin me emme päästä mitään eikä minkään kolmannen maan sotaväkeä maaperällemme, meillä ei ole itänaapurin suunnalta minkäänlaista pelättävää. Ainoastaan näin toimien saamme elää rauhassa ja kehittää itseämme rauhanaikaisissa toimissa.

Olen varma, että itsenäisenä valtiona toimiminen on meille paras turvatakuu ja vieläpä eroamalla EU-jäsenyydestä.

Jouko Laakso
reservin vänrikki
Turun varavaltuutettu,
rakennuslautakunnan jäsen (ps.)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s