Laajat sotaharjoitukset ns. länsiblokin kanssa?

Vuoden 1939 elokuussa järjestettiin huomattavan suuret sotaharjoitukset Karjalankannaksen alueella. Siellä oli pääasiassa Suomen armeijan yksikköjä ja sotaharjoitusta seuraamassa oli Saksan sotilasjohtoa kenraaliluutnantti Franz Halderin johdolla.

Tarkkailijoita oli Japanista, Bulgariasta, Romaniasta, Italiasta ja Ruotsista. Ei ketään Ranskasta, Alankomaista, Englannista eikä USA:sta. Herald Tribune -lehdestä oli kyllä paikalla sotakirjeenvaihtaja, joka kirjoitti lehteen, että Suomi järjesti näyttävän sotaharjoituksen, jossa koko Karjalankannas oli yhtä sotilasaluetta Suomen näyttäessä sotilaallisen mahtinsa. Suomen Kuvalehdessä oli kuva hevosen selässä istuvasta Halderista, joka kiikareilla seuraa Ilomantsissa pidettäviä tykistöharjoituksia.

Tänään tiedetään, mihin tällainen aseenkalistelu meidät johti. Ulkoministeri Eljas Erkko jakoi harjoituksen päätyttyä kenraaliluutnantti Halderille Suomen korkeimpia ansiomerkkejä aseveljeä onnitellen. Tänään on toinen ääni kellossa: Nyt on vihollinen sama, mutta harjoituskaverit suurelta osin toiset. Jos taas seuraukset ovat samat kuin viimeksi, on arveluttavaa toimintaa pienen maan kannalta kaivaa verta nenästään ja kuvitella jonkun meitä auttavan tosipaikan tullen. Ei siihen pystynyt suuresti luottamamme Saksakaan ja sen luottamuksen vuoksi on meillä sankarihautoja kautta Suomen.

Meidän pitäisi ottaa omasta historiastamme oppia ja luottaa omaan tekemiseen ja olla liiaksi ottamatta osaa kansainvälisiin konflikteihin. Puolueettomuus on parasta maanpuolustusta. Suomi on Euroopan mittapuulla vahvimpia valtioita sotilaallisesti.

rauhanomaisin terveisin
Jouko Laakso
perussuomalainen itsenäisyysajattelija
Turun kaupunginvaltuuston varajäsen

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.