Euroopan unionin kilpailukyvyn asema!

Ylen A-studio 20.5.2020 käsitteli uuden koronaviruksen aiheuttamaa taloustaantumaa EU:n alueella ja mahdollisia tukitoimia asian tiimoilta. Suomen hallituspuolueiden taholta haluttiin tukea ikään kuin yhteisvastuullisesti kaikkia maita jakamalla rahaa, mutta ilman takaisinmaksuvelvoitetta. Tämä sotii EU:n omaa perussopimusta vastaan. Suomen kuitenkin hallituspuolueiden mielestä pitäisi olla Saksan ja Ranskan linjoilla vastuuttoman rahan jakajana jäsenvaltioille. Tämä on Euroopan kilpailuedun mukaista Yhdysvaltoja ja Kiinaa vastaan markkinoiden välisessä kilpailutilanteessa. Antti Häkkänen (kok.), Antti Kurvinen (kesk.) ja Johannes Koskinen (sd.) olivat sitä mieltä, että Suomi pienenä maana ei pysty kilpailemaan maailman markkinoilla ilman EU:n tuomaa taloudellista apua.

Millä tavalla pieni Suomi pystyi olemaan jopa esimerkillinen globaalimarkkinoilla ennen EU-jäsenyyttä? Meitä verrattiin Japaniin menestymisemme johdosta maailman markkinoilla, parhaimmillaan vietiin suomalaisia tuotteita kahteensataan maahan. Varallisuusvertailussa olimme suhteellisesti mitattuna vuonna 1987 maailman neljänneksi rikkain maa.

Pitää ymmärtää, että Euroopan unionin ja perustuslakimme vastainen eurovaluutta koitui vientiteollisuuden suurimmaksi kilpailuesteeksi korkean kurssin vuoksi verrattuna USA:n dollariin. Euroopan sisämarkkinat eivät koskaan pysty korvaamaan eivätkä ole koko jäsenyytemme aikana voineet korvata vientimarkkinoitamme. Ei ole kaukaa haettu se mielipide, että Suomi omien raaka-aineiden vuoksi pystyy toimimaan pienenä maana, kun asukkaita on vain reilut viisi miljoonaa. Meillä on erinomaiset mahdollisuudet menestyä ja palauttaa itsenäinen Suomi ja hyvinvointivaltio kansan parhaaksi. Leipäjonot ja lasten huono asema eivät ole mitään kunnia-asioita maallemme, kun köyhyysrajan alla eläviä lapsia on tänäkin päivänä noin 150 000 tarkoittaen myös heidän perheitään. EU ei ole tuonut meille mitään sellaista hyvää, jota ei olisi ollut jo ennen EU-liittymistä. Suomalaiset ansaitsevat paremman yhteiskunnan, joka huolehtii vanhuksistaan, lapsistaan ja nuorison koulutuksesta.

Palautetaan suomalainen yrittäjähenkisyys siihen asemaan, jossa se oli ennen EU-aikaa, jolloin Suomi oli maailmanlaajuisessa vertailussa omavaraisimpia maita maailmassa. Suomalaiseen Joulupukkiin kannattaa uskoa enemmän kuin EU-satuun.

Jouko Laakso
Turun kaupunginvaltuuston varajäsen,
rakennus- ja lupalautakunnan jäsen (ps.),
yrittäjänä yli 40 vuotta,
valuuttalainavalheen läpikäynyt ja karvaasti kokenut

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.